Skrivet av: K2 | 06 maj 2011

Ny svensk finanskris på väg?

Vissa menar att vi är inne i en enorm bostadsbubbla och att den ökande skuldsättningen av svenska folket nu nått farliga höjder. Samtidigt jobbar Anders Borg målmedvetet för att sänka statsskulden och ”spara i ladorna”. Detta inger inte hoppfullhet direkt. Med vårt penningsystem måste någon alltid skuldsätta sig och gör inte staten det så måste vi andra göra det.

Det bästa man kan göra för att överleva en deflatorisk finanskris är att starta alternativa valutasystem  för att uppehålla handel, självhushålla på alla sätt man kan och se till att bunkra upp med kontanter. Att ha pengar på banken eller egendom är värdelöst då banken sannolikt inte kommer att släppa ifrån sig pengar, för den har inga pengar, och egendom kommer att sjunka i värde medan papperspengar kommer att öka! Se till att vara skuldfri innan deflationen träder in… för penningmängden kommer att sjunka i samhället men skulderna bestå, eller öka! Så har du ont om pengar kommer du få svårare att klara dina amorteringar.

Vid Hyperinflation gäller motsatta förhållanden. Vanliga pengar blir värdelösa men även här är det lämpligt att starta alternativa valutasystem… men nu är det av stor vikt att denna valuta är knuten till en real tillgång, t ex ädelmetaller, tid eller en varukorg av olika råvaror/produkter. Se till att omsätta pengar i realvärde nu för att behålla dina tillgångar. Att köpa guld och silvermynt är ett sätt att kombinera alternativt betalningsmedel med värdebevaring. Även vid hyperinflation är självhushållning en god idé eftersom priserna går upp på allt!

Läs Mer:
Skuldfria pengar ger krisfri ekonomi
Penningsystemet är ett hot
Introduktion till komplementära valutor

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: