Skrivet av: K2 | 05 juli 2011

USA kan trycka pengar ur tomma luften för att köpa olja med… visste du det?

Visste du att nästan all olja i världen måste köpas i dollar och att USA via detta avtal kan trycka pengar ur tomma luften och köpa olja, eller andra önskvärda varor, med dessa nya dollars? Detta beror på det så kallade  ”petrodollarsystemet”. Alla länder är beroende av att inneha dollars för sin fossila bränsleförsörjning. Så därför kan USA importera stora volymer av nyttigheter utan att prestera annat tillbaka än att trycka nya pengar. Där har ni anledningen till USA´s globala dominans i ett nötskal.

Länder som försöker frångå petrodollarsystemet motarbetas aktivt. Senast var det Irak som börjat sälja olja i Euros som blev invaderat. Där är petrodollarsystemet nu återinfört. Aktuellt i denna stund är Libyen, vars ledare under lång tid försökt få oljeproducerande arabländer att sälja olja i guld, som är under attack från USA-dominerade NATO.

Anledningen till USA´s hårdföra linje gällande detta är inte bara att landet vill behålla sin parasitiska förmån utan även för att motverka en dollarkrasch. Dollarn är i realiteten backad av olja idag. En slags oljemyntfot.  Alla de dollars som tryckts för oljehandelns räkning skulle bli överflödiga om de fråntogs sin nuvarande funktion. Med andra ord skulle det bli en kraftig inflation. Det är långt ifrån säkert att gamle onkel sam´s redan idag ansträngda ekonomi skulle klara av en sådan händelse.  Radioshowen ovan förutspår att detta kommer att hända redan 2012. Vi får se.

Läs Mer:
https://alternativportalen.wordpress.com/2011/04/13/det-ar-libyens-statskontrollerade-centralbank-de-ar-ute-efter-inte-gadaffi/ 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: