Aktiviteter

På den här sidan finns olika föreningar, organisationer, företag mm. som på något sätt ägnar sig åt att göra världen till ett bättre ställe. Letar du efter något meningsfullt att engagera dig i kanske det här är stället för dig? Vi välkomnar förslag på fler lämpliga aktiviteter att lägga upp här.

Miljö:

Ett Klick För Skogen
Det här är en stiftelse som stödjer den svenska gammelskogen. Genom att gratisklicka på den här sidan varje dag så bidrar du till annonsintäkter som möjliggör uppköp av skyddsvärd skog i Sverige. Det går även att köpa träd eller prylar i deras webshop. All vinst går till bevarandet av gammelskog. Ett tips är att sätta den här sidan som din förstasida i webläsaren! 🙂

Bistånd/fattigdomsbekämpning:

Kiva
Kiva är en mikrolånsorganisation där du som privatperson kan låna ut små summor pengar till entreprenörer i fattiga länder. Det du lånar ut får du tillbaka. Mikrolån har visat sig vara ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom i tredje världen. Dessutom är det inget regelrätt bistånd utan en hjälp till självhjälp genom småskalig riskkapitalism! Du väljer själv ut entreprenören du vill satsa på via Kivas hemsida och när affären är gjord kan du följa hur dina pengar används.

Hand In Hand
En annat mikrolånsorganisation. Donera pengar till fattiga kvinnor i Indien så att de kan starta företag och hjälpa sig själva, sina familjer och sina byar upp ur fattigdomen. Här får du inte tillbaka pengarna som hos Kiva.

Ekonomi:


Upprop För Ett Rättvist och Hållbart Ekonomiskt System
Vill du kunna påverka hur ekonomin styrs? Vill du se ett rättvist finansiellt system som ger alla ekonomisk trygghet? Vill du ha ett stabilt system som tillgodoser både människans och planetens behov? I så fall kanske du vill skriva under detta upprop?

JAK Medlemsbank
JAK står för Jord, Arbete, Kapital och är kooperativ bank där medlemmarna lånar och sparar räntefritt. Banken ägnar sig i hög grad åt folkbildning kring vårt ekonomiska system. Det långsiktiga målet är ett räntefritt samhälle där ekonomin baseras på reala värden och inte spekulation. Varför inte bli medlem och gå en kurs i alternativ ekonomi?

Ekonomisk Reform
En samlingsplats i cyberrymden för människor som vill se en förändring av det ekonomiska systemet. Här diskuteras lösningar för ersättandet av fractional reserve banking, demokratiskt oberoende och ansvarsbefriade centralbanker och den aldrig upphörande skuldsättning av oss alla.

World Wide Initiative to End Financial Fraud
Ungefär som Ekonomisk reform fast i global skala.

Loanland
Hjälp en svensk broder eller syster med pengar. Den här sidan låter privatpersoner låna till varandra till goda villkor! Kanske sajter av det här slaget kan bygga broar människor emellan och skapa ett godare samhällsklimat? Det kan iofs. bara vara ett sätt att tjäna pengar också men så tänker vi ju inte här. Eller hur!? 🙂

Ekobanken
En bank med etisk värdegrund. Dock ej räntefri eller FRB-befriad. Här kan du hjälpa till att finansiera sociala och miljöbefrämjande projekt likväl som att spara pengar på räntekonto.

Lokalekonomerna
Skapa en bättre framtid genom att att sätta självständiga, själv­organiserande och självansvariga lokalsamhällen i centrum för ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet i en värld av knappa resurser. Bli en lokalekonom!

Hälsa:

Kostdemokrati

En webbplats för projektaktiviteter som rör kost och hälsa. Kostdemokrati arbetar för en ökad valfrihet mot naturlig föda i samhället. Framför allt gäller denna strävan avlägsnandet av snabba kolhydrater, lightprodukter och margarin i skola, vård och omsorg.

Camillas Matuppror
Känd förespråkare, och upprorsmakare enligt egen definition, av naturlig mat i samhället. Söker ständigt nya namnunderskrifter!

Weston A Price Foundation
En organisation som vill sprida kunskap kring traditionell hälsoriktig föda. Deras hemsida är en veritabel uppslagsbok som är faktaspäckad till max kring allt som har med naturlig kost att göra. Här kan du lära dig om hur traditionellt levande jordbrukarkulturer och naturfolk åt förr i tiden för att bibehålla perfekt hälsa! Likväl om vetenskapen som bekräftar de traditionella kunskaperna. WAPF saknar en lokalavdelning i Sverige. Kanske du är rätt person att skapa en?

Politik/Samhälle:

SALO
SALO arbetar för en mänskligare arbetsmarknad där arbetslösa behandlas rättvist och schysst. Likväl för socialt företagande och ett införande av ett sundare ekonomiskt system än det vi lever med idag! Det finns mycket intressant information på deras hemsida. Organisationen arbetar för att bli rikstäckande. Vill du starta upp ett lokalkontor?

Landsbygdsdemokraterna
Denna hemsida är grundstenen till ett nytt parti. Initiativtagarna behöver underskrifter för att få ställa upp i kommande val! Vill du se en ökad politisk mångfald i riksdagen där även landsbygdsbor får en direkt talan?

Piratpartiet
Partiet för dig som värnar om ett fritt internet och oförminskad integritet i vardagen.

Media:

Fria Tidningen
Stöd den fria pressen! Denna tidning är kooperativt ägd och därmed stående bortom alla storkapitalistiska monopol. Den drivs utan vinstintresse och rapporterar som den vill. Dags att byta tidning?

Annons

Svar

 1. Måhända skulle Aktivdemokratikonceptet platsat bra på den här listan, kanske…

 2. Japps, har bara inte hunnit/orkat/tänkt på att lägga in det sen jag skrev listan. Men det kommer nog upp så småningom. Initativet med ”Globalpartiet” kanske också får vara med. 🙂

  • Globalpartiet förefaller vara en bra idè också, ser det ut som…

   En 93 år LivsErfaren person – ger uttryck för en hel del KRISTALLKLARA SamhällsSanningar HÄR (video ca 11 min) – som måhända kan vara bra att ha i bagaget, kanske… 💡

 3. Jo, jag gillar globalpartiets idéer. Hoppas de lyckas bilda det. 😉

  Jag har redan skrivit ett inlägg om honom och Zeitgeiströrelsen på Alternativportalen under Ekonomi: ”Hur kan en resursbaserad ekonomi se ut” och även under rubriken (tror det ligger under samhälle men är inte säker) ”The venus projekt”. Klart betänkansvärt! Vissa tycker det känns lite väl totalitärt dock… men det är inte säkert att det behöver bli så. Bättre än dagens ekonomiska system tror jag nog att det är iaf. Jag förhåller mig öppen i frågan tills vidare.

  • Jo… – K2 – jag håller med Dig om den ”totalitära doften” i ”The venus projekt”.

   Men som tankestimulerande projekt – för en HELT annorlunda framtid för ”barna” – är det oslagbart – tycker jag.

   94-åringen (han fyllde det den 13 mars) Jacque Frescos SANNINGAR på den här videon (ca 11 min) – om det nuvarande ekonomiska vanstyret – och den illusoriska idén att något land i världen skulle ha demokrati – i meningen FolkStyre – kan i vart fall jag ej ifrågasätta.

 4. Nej, jag håller med dig helt och hållet där. Frescos samhällskritik är korrekt och välberättigad. Hoppas att hans rörelse lever vidare och expanderar även efter hans död.

  Onekligen är det lite ”Avatar” över hans vision… det borde han spela på. 😉

  • Hur som med detta – så ifall ej RÄNTEBLUFFEN avslöjas = elimineras för gott – så blir det i alla fall ej överhuvudtaget någon politisk eller annan ”reda med någonting” – så det så.


 5. Thrive – What On Earth Will It Take ?
  (video 2 tim 12 min). THRIVE = TRIVAS, VÄXA OCH FRODAS, BLOMSTRA. (Tips. Se gärna videon tillsammans med någon – därför att delar av den kan uppfattas som STARKT upprörande !). Mer om det HÄR, HÄR och HÄR. Som ”motvikt” till det tycker jag Simon Sinek på videon: ”How great leaders inspire action” (ca 18 min) är värd att kolla + att boken ”att välja Glädje” av Kay Pollak är värd att läsa. 2012… 💡


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: