Skrivet av: K2 | 04 maj 2011

Mat räknas – mer näring, mer hälsa!

Intressant dokumentär som avslöjar cynismen inom hälsobranschen och hur läkemedelsbolagen profiterar på att folk är sjuka, knaprar deras dyra – men statligt subventionerade – piller på löpande basis eller lägger sig på det lönsamma operationsbordet. Om de äter bra mat däremot kan de hålla sig friska. Därför är detta inget som läkemedelsbolag uppmuntrar och de lobbar även aktivt för att undvika bra kostråd.

Och som vi alla numera vet så är livsmedelsverkets fettskrämda kostråd i bästa fall ofarliga och i sämsta fall hälsovådliga. De har i vilket fall inte hjälpt folkhälsan framåt. Men vi vet nu att vi måste minska på kolhydraterna för att förbränna fett. Så hur skulle lågfettskost kunna hjälpa oss att hålla oss friska när så många välfärdssjukdomar är kopplade till det metabola syndromet, som beror på intag av för mycket kolhydrater? Om vi inte äter fett måste vi ju nämligen äta kolhydrater för att bli mätta!

Food Matters” tar även upp frågan om våra näringsfattiga jordar. Vårt moderna jordbruk har gjort att näringshalten i vår föda går ned och att vi dessutom intar stora mängder bekämpningsmedel! Livsmedelsbranschen har med andra ord också med ett finger i leken.

Filmen ger även exempel på intressanta alternativa behandlingar, primärt vitaminbaserade terapier. Visste du till exempel att intravenöst given vitamin C ger signifikanta positiva förbättringar på cancerpatienter, helt utan biverkningar? Eller att vitamin B3 (Niacin) i högre dagliga doser kan bota depression och underlätta för alkoholister att komma ur sitt beroende?

De officiellt rekommenderade dagliga doserna för vitaminintag menar filmens experter är för låga. Vi behöver egentligen mer vitaminer och mineraler än vad vi råds att inta av staten. Staten rekommenderar oss med andra ord att underäta nyttigheter samtidigt som den råder oss att överäta onyttigheter (socker, stärkelse och margarin). Snacka om att läkemedelsbolagen och skräpmatsindustrin jublar!

Som de flesta amerikanska dokumentärer om mat så ger Food Matters, tyvärr, en felaktig bild av naturligt animaliskt fett som livsmedel. Detta kan vi naturligtvis bortse från i vårt kostval. Vitaminer och mineraler finns det gott om i animalisk föda. Ofta mer än i vegetarisk. Men självklart är grönsaker naturlig och nyttig mat! Ät gärna mycket av detta… men var inte rädd för fet animalisk föda heller. Se till att öka dosen av vitaminer och mineraler i hela ditt födointag. Minska intaget av socker, stärkelse och konstgjorda fetter. Du har allt att vinna och intet att förlora på detta. För när du väl är sjuk, då kan läkemedelsindustrin se till att du håller dig sjuk länge!

Läs Mer:
Weston A Price och Välfärdssjukdomarna
Läkare och läkemedel som dödar!
Framtidens födoproduktion

Annons

Svar

  1. Se gärna filmen om The Gerson Institute som botar cancer och andra svåra sjukdomar med alternativa metoder:

    http://www.snagfilms.com/films/title/the_gerson_miracle/

  2. Jag äter LCHFkost sedan ca 15 månader tillbaka + att jag dricker 6-7 dl Donat Mg = NATURLIGT joniserat biologiskt magnesium sedan 1996.

    Det senare är nog orsaken till att jag fortfarande är vid liv – trots mina 70 år på nacken = jag har tuggat i mig med tonvis av hälsoförstörande normalkost.

    Joniserat biologisk magnesium är ju ”spårvagnen”, bokstavligt talat, för avfall ut ur cellerna och nyttigheter in i dem. Så att jag nu känner mig lika fysiskt och mentalt vital – som när jag var 20-30 år ung – skall nog tillskrivas LCHF-kosten OCH Donat Mg – är jag rätt säker på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: