Skrivet av: K2 | 01 november 2010

När centralbanker styr världen

Jag antar att du har hört talats om centralbanker, IMF och Världsbanken? Kanske du t o m har hört talats om Bank of international settlements? Vad du inte visste är att dessa internationella organisationer styr vårt ekonomiska system. Dessa institutioner lånar pengar till stater som är för evigt skuldsatta under nuvarande regim. Och när en stat är skuldsatt är det skattebetalarna som får stå för notan. Handen som ger är ovanför handen som tar emot var det någon som sade. Kort sagt… dessa organisationer styr världen.

Denna föreläsning ger en klar bild av hur systemet ser ut och opererar samt historien bakom. Detta är anledningen till varför det inte blir bättre trots politikers fagra löften under valtider. Det spelar nämligen ingen roll vilken regering vi har så länge dessa strukturer är intakta. Vi har helt enkelt blivit ekonomiskt ockuperade av en modern motsvarighet till bibelns ”ockrarna i templet”. Principen är exakt densamma. Allt i samhället är beroende av en enda form av valuta – bankkredit – och den valutan styrs av de vanligen privatägda centralbankerna (som kan trycka hur mycket pengar de vill ur tomma luften) och centralbankerna agerar unisont via Bank of International Settlements.

 

Läs mer:
Vårt ekonomiska system del 3: Hur fungerar centralbanker och vilken makt har dem egentligen?
Novemberrevolutionen

Annons

Svar

  1. ”…Och när en stat är skuldsatt är det skattebetalarna som får stå för notan. …”

    Jo… – så är det ju, tyvärr tyvärr… 😥 – men att ej alls kämpa emot att det är som det är – är nog den enda hållbara lösningen på det här globala problemet – är jag rätt säker på. 8)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: