Skrivet av: K2 | 19 maj 2010

EU-kommissionen har godkänt odling av GMO-grödor i hela unionen

Vilket även Sveriges jordbruksminister har röstat för så nu får man odla genmanipulerade grödor även i Sverige. Som vanligt kan man väl säga att EU struntar i ett 60% av dess befolkning vill nåt annat, alltså att åtminstone först ta reda på ALLA fakta innan de godkänner en så viktig lag som detta faktiskt är! MEN, som det står i texten härunder, så kan 1 miljon röster förhoppningsvis påverka kommisionen att dra tillbaka godkännandet av genmanipulerad mat till en grundlig och opartisk forskning skett! Var gärna med du också!

http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/?cl=511688907&v=5632

Annons

Svar

 1. Jag anser att GMO-odling ej skall tillåtas, utom möjligen i laboratorier för forskning. Osäkerheterna om GMO-grödors långsiktiga ekologiska inverkan är alltför stor. Det finns många andra sätt att förbättra jordbruket.

 2. Håller helt med!

 3. Jag tyckar att summan av genmodificering bör sänkas så fort som möjligt! Dom tror för mycket på höga vinstmedel i stället för hälsa!

  Jag har intresserat mig för hälsa de senaste 20 åren och har en partiell trädgårdsmästare utbildning.

  Med många vänliga hälsningar,
  Rebecca Bonita.

 4. Den första genmodifierade gröda jag hört talas om är en sorts marijuana som säljs under namnet ”skunk”. Den sägs vara många gånger starkare än vanligt ”gräs”. Tydligen har stammarna på plantan förkortats bort så att växten i stort sett bara består av de rökbara bladen. Den var på marknaden redan under 1990-talet och säljs som färdigrullade ”jointar” i hela Köpenhamn nuförtiden sedan man stängt Christiania. De lätt igenkännliga förpackningarna ligger över hela stan… men i detta fallet tycks skadeverkningarna av genmanipulationen väga lätt jämfört med den starkare effekten av rusmedlet.

 5. Well, det är ju mer än hälsoeffekterna som är en fara när det gäller GMO.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: