Skrivet av: K2 | 19 april 2010

Vad är frihet?

Betänkansvärt. Överskuldsättningen av vårt samhälle och att det börjar luta åt att det går åt skogen kan sägas vara ett symtom på vår ökade ”frihet” som filmen säger men vi var ju faktiskt aldrig fria, trots allt. Utsugningen sker i det fördolda genom ränta och bankernas kreditgivning.  Men det är få som förstått detta. Vi är tränade i att inte diskutera vårt ekonomiska system. Frågan är dock hur mycket av ”the farmers” som är politiker mot hur mycket det handlar om bankirer och finansmän. Politikerna sitter också fast i skuldnätet spunnet av de som kontrollerar vårt ekonomiska system. Genom systemet flyttas välståndet systematiskt från realekonomin till finansvärlden. Det sker hela tiden och även stater dräneras på detta vis. Men det är o andra sidan staterna som står för batongslagen och indoktrineringen. I Sverige blir det föresten kanske värre med det sistnämnda då Björklund lagit fram ett förslag som i stort sett gör det omöjligt att hemskola sina barn – dvs. ge föräldrarna en chans att mildra indoktrineringen. En lag som föresten påminner mycket om lagstiftningen i gamla Nazityskland.

Kompletteringar till filmsnutten ovan finns här Vårt ekonomiska system del 1: Vad är egentligen pengar och hur skapas dem?, här ”Vegomyten” av Lierre Keith + lite om veganismens klimatpåverkan och här Utsugningens ABC: När de rikaste blir för rika!.

Jordbruk-/civilisation i kombination med systematiskt ocker verkar vara ett utmärkt recept för katastrof. Utsugningens ABC ger exempel på hur det historiskt sett ut när imperier fallit och orsaken varför… tidens tecken är nu skrämmande lika… tyvärr. Vegomyten av Lierre Keith ger exempel på hur forntida civilisationer fallit till följd av utarmning av jordar. En utarmning som eskalerar till följd av skuldsättningen av bönderna som måste arbeta ihop till ränta och amorteringar. Om de kände till problemet med den systemiska pengabristen i samhället skulle de nog be en bön också om att det ska finnas tillräckligt med pengar i cirkulation så att just dem får råd att betala sina skulder.

Det här är frågor som sällan diskuteras. Jag har en liten förhoppning att Piratpartiet ska få samhällsdebatten på rätt köl igen.  Fri kunskap via ett fritt internet är åtminstone något som kan få människor att börja kämpa för sann frihet. Men det är blott ett litet ljus i mörkret. Resten av partierna inför Riksdagsvalet 2010 är helt blinda för de grundläggande strukturella problemen i samhället. Det verkar nästan som att det är deras uppdrag att mörka för folket. Det senaste jag hörde var att Björklund menat att fokuset på närproducerad mat var ett hot mot folket i Afrika, pga. minskad import av billigt mat därifrån. Björklund behöver nog läsa på lite om relationen mellan nord och syd. Börja gärna med boken Skuldkrisen – En liten bok om syds stora lån av Kenneth Hermele. Kanske det är dags att lämna de stackars Afrikanerna helt enkelt i fred istället – genom att avskriva skulderna som håller dem i bojor?  Så kan de göra något vettigare än att producera billig mat åt oss i den rika världen och kanske t o m käka lite själva av den istället? Vi har redan mat så det räcker här. Tyvärr finns det ju folk som tror på riksdagens främste förvillare.

P.S: Ursäkta min pessimism… vårdepressionen är snart över. Sen ska alternativportalen istället präglas av positiva exempel på alternativ till filmen ovan! *lovar*

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: