Skrivet av: K2 | 21 mars 2010

Om hållbar fiskodling

Fiskodling i den form som den utövas idag, t ex i Norge, är en ohållbar verksamhet. Det går åt mer fisk för att producera den norska laxen än vad det blir lax till försäljning. Den humoristiske kocken Dan Barber beskriver i filmen ovan ett bättre sätt att föda upp fisk – genom att återskapa våtmarker som producerar födan åt fisken naturligt och samtidigt får övrigt djurliv att frodas. Floden som används som våtmarkens vattenkälla renas dessutom från föroreningar. Via detta förfarande skapas ett födoämne för människan med oöverträffad smak och fiskodlaren får en billig produktion till låg arbetsinsats. Är detta framtidens fiskfarm?

Annonser

Responses

  1. Fast vi vill ju ha lax 😉

    Svårt att få fram i våtmark. Karp passar bättre.

  2. Men Dan Barbers föredrag är toppen. En pusselbit till en hålbar matproduktion.

  3. Ja, visst är det så! Barbers systembeskrivning gällde ju mest Bass o andra fiskar de käkar nere på kontinenten. Men någon slags firre kanske det funkar för även uppe i nord?

    Laxfrågan kvarstår naturligtvis. Får se om jag hittar något om det att lägga upp här vid ett senare tillfälle. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: