Skrivet av: K2 | 05 mars 2010

Bill Still och Ellen Brown till Sverige i maj!

De inom ekonomiska reformistkretsar mycket namnkunniga Bill Still och Ellen Brown kommer till Sverige i maj, både till Stockholm och Göteborg.

Bill Still är känd från filmen ”The money masters” som han gjorde för cirka 15år sedan. Det är en numera kultförklarad historieskildring kring kampen om kontrollen av USA:s pengar mellan staten och privata banker. Han är numer aktuell med den prisbelönta ”The Secret of Oz” som är en mer kortfattad version av ”The money masters” där han beskriver vårt ekonomiska system utifrån sagan ”Trollkarlen från Oz” som är en allegori över kampen mellan William Jennings Bryan (Lejonet) och guldmyntsfotsförespråkare (som inte ligger väl till hos Still).

Ellen Brown är författare till bestsellern ”Skulderna och banknätet” som diskuterar samma tema som Bill Still men på betydligt djupare nivå (men ändå mycket lättfattligt). Den kan betraktas som något av en milstolpe gällande litteraturen kring de här frågorna. Hon (liksom Still) är för ett system där staten tillverkar ALLA pengar av den nationella valutan och lånar ut det mesta mot ränta men även spenderar en del på infrastruktur o d. På så vis kan staten finansiera sig själv samtidigt som pengar finns för folk att betala räntorna med. Ett ekonomiskt system där det råder balans helt enkelt, att jämföras med dagens system då räntan endast kan betalas om nya lån tas ut från privata banker.

Både Still och Brown är dessutom förespråkare för offentligt ägda banker (iaf. så länge rådande system finns kvar) med vars hjälp delstater/nationer (kommuner?) kan skapa kredit av skattemedel och därmed skapa stor likviditet i regionalsamhället. Denna modell har fungerat sedan 1918 i delstaten North Dakota som 2009, mitt i brinnande finanskris, hade sitt största budgetöverskott någonsin och blott 4% arbetslöshet. Flera andra delstater i USA tittar nu på denna modell, bl.a. Florida, Illinois, Oregon, Idaho och Kalifornien

Information om föreläsningarna som arrangeras av bokförlaget Anarchos i samarbete med www.ekonomiskreform.se finns här:

Stockholm: http://www.anarchos.se/product_info.php/products_id/48
Göteborg:http://www.anarchos.se/product_info.php/manufacturers_id/19/products_id/47

www.webofdebt.com
www.secretofoz.com
www.themoneymasters.com

Här finns guldkorn för Sverige att hämta!

Läs mer:
The Secret Of Oz (filmtajm!)
Vårt ekonomiska system del 1: Vad är egentligen pengar och hur skapas dem?

Annons

Svar

  1. Jag är bara vetgirig och kan inte lämna några svar, pga att jag bara har frågor och påståenden. Men vill veta mer vad ni pysslar med.

  2. Vad vi pysslar med? Eller vad Bill Still och Ellen Brown pysslar med? 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: