Skrivet av: K2 | 29 januari 2010

Obama satsar på kärnvapen- Schizofreni?

På SVT:s morgonnyheter i dag sade de att Obama ska satsa miljarder på nya kärnvapen. Eh… hallå? Var det inte det han sade i presidentvalskampanjen att han INTE skulle göra? Fast som filmen ovan visar sade han även att han inte ville fortsätta ockupationen i Irak. Har han gjort något åt den saken? Nej, inte enligt vad jag har hört iallafall!

Obama vill ha kärnvapen

Obama vill inte ha kärnvapen

Vad är Obama för en kille egentligen? Skulle inte han skapa förändring i världen? Tydligen ska han även sätta upp sanktioner gentemot Iran så att de inte ska få någon bensin… vadå, bara för att de vill ha kärnvapen? Hur många krig har Iran startat under det senaste århundradet i jämförelse med USA? Uhhh…. jag är så rädd för Iran!

Men men… USA är det iallafall, vilket är huvudfrågan i sammanhanget. Iran är ett hot mot oljedollarmonopolet. All olja i världen handlas i US-dollar. Skulle Iran börja handla olja i Euro är det byebye med USAs gamla valuta. Det blir hyperinflation helt enkelt då hela världen är full med dollarreserver. Alla behöver vi olja. Därför gör USA allt för att hålla dem på mattan. Precis som de gjorde med Irak som faktiskt hade inlett oljehandel i Euro innan de blev angripna och ockuperade. Kanske är Irans (eventuella) kärnvapenprogram ett måste för att inte McCains gamla dänga ”Bomb bomb bomb Iran” ska bli omsatt till verklighet?

Visste ni föresten att Obama fått ett nytt smeknamn: ”Obomba”?!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: